top of page

Verkoop Tips & Tricks

- Verhoog je omzet door het aantal financiële transacties te verminderen.

De wetenschap heeft aangetoond dat geld uitgeven de insula, het pijncentrum in hersenen activeert. Financieel verlies of de kans daarop wordt door de hersenen net zo verwerkt als pijn en ontmoedigt dus het doen van aankopen.

Voorbeelden hoe bedrijven deze pijn proberen te verminderen zijn bijv. ALL inclusive prijzen of package deals.

- Geef de klant iets in handen en zij laat het niet meer los.

Zodra een klant zich inbeeldt dat zij de bezitter van iets is dan wordt het onmiddellijk veel moeilijker om er weer afstand van te doen.

Voorbeelden: Een juwelier zal altijd proberen de klant het sieraad om te doen. Autobedrijven zien graag dat er een proefrit gemaakt wordt.

- Vraag je af op welke manier je de aankooprisico’s van jouw producten kunt verminderen.

Door bijvoorbeeld een niet goed, geld terug garantie te geven.

Veel ondernemers zijn daar huiverig voor en dat is niet zo vreemd. Niemand voelt er iets voor om het geld terug te geven dat hij net heeft verdiend. Maar met zo’n garantie geef je wel een heel duidelijk signaal af; ik sta achter mijn product en ik weet zeker dat jij geen spijt krijgt van je aankoop.

Zie zo’n garantie dan ook niet alleen als een onderdeel van je service maar als een luid en duidelijk reclamebord. Het percentage artikelen dat retour komt, staat in geen enkele verhouding tot de bijdrage die zo’n garantie levert aan imago en daarmee aan de omzet.

- Zorg ervoor dat de mensen weten wat ze missen als ze jouw product niet kopen. Dat is veel effectiever dan te vertellen wat voor geweldigs ze krijgen.

Gemis telt zwaarder dan bezit.

- Speel met woorden. Zet je klant op het goede been.

Voorbeeld is van een chipsfabrikant die adverteert met 65% vetvrije chips veel meer verkoopt dan als er op de zak zou staan dat de chips uit 35% vet bestaat. Het loont om na te denken over de vraag hoe je jouw product of dienst aanbiedt.

- Bij marketing bestaan er geen gouden regels. Er is geen keuze tussen ‘doe dit’ of ‘doe dat ‘ en uw omzet zal stijgen met …%. De enige regel is dat je alles moet doen wat je maar kunt bedenken. Juist door meer te doen kun je die kleine voorsprong op je concurrenten opbouwen.

- Als iemand niet in de juiste stemming is om ergens positief op te reageren, breng hem/haar dan eerst in de stemming!

Een blije klant koopt meer maar een blije verkoper ook.

Gewoon leuk om naar te kijken is door op onderstaande link te klikken (of kopiëren) om de jongens van streetlab zien te verkopen.

- Omgevingsfactoren (waaronder geluid en geur) zijn onmiskenbaar van invloed op de beleving van klanten en daarmee op de waardering van producten.

Kleine verschillen in beleving kunnen grote gevolgen hebben voor de sales en klantentevredenheid.

Het loont om na te denken over elk detail dat beleving van de consument kan beïnvloeden.

Voorbeeld; wanneer een kledingwinkel ruikt naar mandarijn blijft de klant 34% langer in de winkel.

- Vermijd keuzestress bij uw klant.

Geef uw klant maximaal 3 keuzemogelijkheden. Dit punt is al in één van de vorige marketingstukjes behandelt.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page