top of page

BOOGLE !

MEER OMZET DANKZIJ NIEUWE MARKETINGWETENSCHAP

BOOGLE is een nieuw concept wat ontwikkeld is voor winkels uit de modebranche en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Uw omzet zal GEGARANDEERD STIJGEN!  

Het zal ongeveer 5 minuten van uw tijd kosten om deze pagina te lezen maar deze pagina vertelt u wel waar het allemaal om draait in de retail. Na deze 5 minuten zou u aan het begin kunnen staan van een nieuwe aanpak, een nieuwe marketingstrategie die moet leiden tot een innige band met uw klant. Een tevreden klant zal een blijde klant worden die uw bedrijf promoot. Maar…. als u geen 5 minuten tijd vrij wilt maken zal er niks veranderen en ook dat is goed. Of u kunt ons gelijk bellen voor een afspraak en dan komen wij graag bij u langs om het BOOGLE concept uit te leggen. U kunt ons bellen op onze speciale BOOGLE-PHONE : 06-40055889.

​

In dit stuk gaan we u uitleggen wat u kunt doen met de nieuwe wetenschap opgedaan uit de neuromarketing. Wij gaan u uitleggen waarom private label marketing een belangrijke rol gaat spelen bij winkels en bedrijven en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Private label producten die GEEN omzet genereert.

Private label producten worden vaak gebruikt als een leuke give away voor bij een actie, zoveel jarig bestaan, kerstdagen, voor in goody bags, etc. Het is altijd leuk om je naam of logo terug te zien op een product en klanten vinden het altijd leuk om iets gratis te krijgen maar levert het jou ook omzet op?

Als private label producten worden gebruikt zoals we net hebben beschreven is het moeilijk te meten of je omzet hierdoor toeneemt maar naar alle waarschijnlijkheid zal het niet veel zijn. Hierdoor wordt private label dan ook eerder als een kostenpost gezien, een kostenpost die weinig of niets zal opleveren.

 

Private label wat WEL omzet genereert.

De laatste jaren is er heel veel verandert. Misschien is de laatste 30 jaar wel meer veranderd dan de 300 jaar daarvoor en het lijkt alsof het maar sneller en sneller blijft veranderen. Het koopgedrag van je klant is verandert door het internet en door de smartphone en daardoor is ook de marketing veranderd. Omdat de wensen van de klant nu anders zijn geworden, moet je als winkelier of salonhoudster hierop inspelen om niet achterop te raken. Alleen hoe je dat het beste kunt doen is voor veel ondernemers niet duidelijk en daardoor grijpen veel ondernemers terug op marketingstrategieën die ze in het verleden hebben geholpen.

Het bekendste voorbeeld hiervan is misschien wel terug te zien in de modebranche. Zo had je vroeger twee keer per jaar uitverkoop, tegenwoordig is het hele jaar uitverkoop.

 

Prijs is een marketingtool maar is het voor jouw winkel wel het juiste marketingtool? Hoeveel korting kun je nog blijven geven? Niet veel meer want we hebben de laatste jaren heel veel kledingwinkels en ketens zien verdwijnen. Wil jij het winnen met je prijzen dan zal het nog een zware dobber worden. De kans dat je dat gaat verliezen is groot want de klant hoeft maar even te gaan googlen en de kans is groot dat jouw product toch nog ergens anders goedkoper is.

 

Het voordeel van alle veranderingen.

Het voordeel van alle veranderingen is wel weer dat onze kennis over marketing ook steeds beter wordt dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen. Neuromarketing is de nieuwste marketingvorm die nog bij velen onbekend is maar nu al heel belangrijk is en steeds belangrijker gaat worden.

 

Wat is neuromarketing?

Heel simpel en kort gezegd is neuromarketing het op een (medisch)wetenschappelijke manier bestuderen van het consumentengedrag. Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn wij steeds beter in staat om het consumentengedrag in kaart te brengen, te voorspellen en te verklaren. Om nu precies te weten hoe neuromarketing werkt raden wij u aan om op onze website te kijken want daar leggen wij het precies uit.

 

Neuromarketing is ontstaan in het begin van deze eeuw en inmiddels weten wij al heel wat meer over het consumentengedrag. Zo weten wij inmiddels dat wij allemaal onze aankopen doen voor 85% met ons reptielenbrein. Ons reptielenbrein is onze hersenstam maar ook ons onderbewustzijn.

Wij doen dus onze aankopen voor een heel groot gedeelte onbewust. Dit gaan wij vervolgens weer goed of recht redeneren met ons bewuste brein, de hersenschors.

 

Voor u als ondernemer is dit een heel belangrijk gegeven!

Begin AUB je te verdiepen in de neuromarketing.

​

Als u er vandaag nog mee begint kunt u de concurrentie voor blijven want veel ondernemers zijn hier niet iedere dag mee bezig. Sterker nog de meeste ondernemers zijn er helemaal niet mee bezig en vallen steeds terug op de oude marketingmethodes. SALE!

Deze week, letterlijk bij mij om de hoek waar ik woon, hebben we een kledingwinkel waar groot op de ramen posters waren geplakt dat alles weg moest i.v.m. een grote verbouwing.

Het eerste wat bij mij opkwam was dat het niet goed ging met die winkel. Winkels gaan vaak verbouwen als het niet goed gaat. Ze vallen terug op oude marketingstrategieën. De kans dat het straks beter gaat met die winkel is klein als er verder niks verandert. De kans van overleven is groter als zij zich zouden gaan verdiepen in wat de wensen van hun klanten echt zijn, als zij zich gaan verdiepen in neuromarketing. Overigens is het overbodig om aan je klanten te vragen wat hun wensen zijn want uw klanten ‘liegen’ maar straks meer daarover.

 

Customer Journey.

De reis van de klant. U heeft hier vast wel eens van gehoord of er in verdiept. Customer journey is de reis die de klant maakt vanaf het moment dat de klant bewust wordt dat ze een product of dienst wilt hebben tot aan het eind wanneer ze het product of de dienst heeft aangeschaft. De klant maakt als ware een hele reis in die tussenliggende periode. Dit is ‘oude’ marketing die we vroeger op school leerden en zoals het nu nog steeds op school leren.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Klopt dit dan niet meer?

Jawel maar tegenwoordig weten wij dat dit model niet compleet is.

Dit model vertelt ons dat een klant en dat zijn wij allemaal, op een gegeven moment bewust wordt dat zij iets wilt hebben of nodig heeft. Hierdoor raakt zij geïnteresseerd in dat product en gaat zij zich oriënteren waardoor haar verlangen steeds groter wordt. Dat verlangen resulteert er in dat ze actie gaat ondernemen om dat product of dienst aan te schaffen.

Marketeers zeggen dat je als ondernemer zichtbaar moet zijn voor de klant bij iedere stap die zijn neemt in de trechter.

 

Tegenwoordig weten we dat de customer journey geen trechter is maar meer een cirkel of een motor die altijd draait.  Maar nog steeds moet je als ondernemer zichtbaar zijn voor je klant bij iedere stap die ze neemt.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Tegenwoordig weten we dat voordat de klant bewust is dat zij een product of dienst wenst te kopen zij hier al onbewust mee bezig is geweest. Ook weten we dat de klant gedurende haar reis niet recht naar beneden de trechter ingaat maar dat zij tussendoor nog een aantal afslagen neemt of soms weer naar boven gaat en dat blijft maar doorgaan. Ook wanneer ze het product al heeft gekocht.

 

Een belangrijk gegeven is dat de klant in haar reis veel onbewuste dingen doet. Het programma Mind F*ck maakt veel gebruik van deze kennis en de cabaretier Guido Weijers heeft er een heel programma aan gewijd. (erg leuk trouwens)

 

Beleving en Engagement

Tijdens de crisis die in 2012 begon werd ons verteld dat ondernemers moesten zorgen voor beleving in hun stenen winkels. Beleving was hét toverwoord al wisten veel ondernemers niet precies wat hiermee werd bedoeld. Het nieuwste toverwoord is Engagement.

 

UW KLANT LIEGT.

Beide termen (beleving en engagement) zijn in het leven geroepen dankzij de neuromarketing. Met beleving wordt bedoeld dat de klant letterlijk beleving wil. De klant wil simpel gezegd vermaakt worden en het maakt niet meer uit WAT je verkoopt maar HOE je verkoopt.

Als u aan een klant zal vragen waarom zij in uw kledingwinkel is zal zij waarschijnlijk zeggen dat ze bijvoorbeeld een broek nodig heeft. De kans dat uw klant ‘liegt’ is 99% want als je door zal vragen zal ze echt geen broek nodig hebben. De kans dat ze al een paar broeken thuis in de kast heeft liggen is erg groot. Als je bij zo’n klant nog verder zou doorvragen is de kans weer erg groot dat het uiteindelijke antwoord  op de vraag ‘Waarom ben je in mijn winkel?’ is omdat zij het LEUK vindt.

Zij wil nieuwe dingen zien, zij wil vermaak, zij wil beleving.

Shoppen staat in de top 5 van wat mensen het liefst doen in hun vrije tijd.

 

Je klant heeft dus niet echt een broek nodig en voor de prijs hoeft ze waarschijnlijk ook niet bij jou te zijn. Waarom ze wel bij je is, is omdat ze het leuk wil hebben. Ze wil iets beleven. Dus als winkelier is het belangrijk om haar die beleving te geven en het maakt niet veel uit wat ze beleeft maar HOE ze iets beleeft.

 

Wist u dat bijna 98% van alle nieuw op de markt gekomen producten flopt? Zelfs bij grote bedrijven die marktonderzoeken hebben gedaan. Dit komt omdat klanten liegen. Dit doen ze niet bewust maar antwoorden die worden gegeven bij marktonderzoeken worden gedaan met hun bewustzijn. Met hun nieuwe cortex of ook wel hersenschors genoemd. Terwijl daadwerkelijke aankopen worden gedaan met het reptielenbrein.

 

Overigens kunt u in onze blogs tal van voorbeelden teruglezen over hoe u beleving kunt creëren in uw winkel of salon.

 

ENGAGEMENT

Dit is het nieuwste marketingwoord en letterlijk vertaald betekent dat verloving.

Hiermee bedoelen marketeers dat u een zodanige band met uw klant moet gaan opbouwen alsof jullie verloofd zijn. Als je dat kunt bereiken met je klant dan zal ze zeker terugkomen, dan zal ze jouw winkel promoten en zal ze meer geld bij jou gaan uitgeven. Liefde is een werkwoord zegt men dus als jij verloofd wilt blijven met je klant zul je daar aan moeten blijven werken.

Het houdt niet op bij het moment dat ze je winkel weer uitloopt.

 

Uit onderzoek van de ABN bank is gebleken dat slecht 7% een favoriete modewinkel heeft. Dat percentage is erg laag maar dat biedt tegelijkertijd voor u kansen.

 

PRIVATE LABEL MARKETING

Nu komen wij bij het punt aan waarom private label een belangrijk marketingtool is geworden.

Vergeet niet dat uw winkel of salon in de ogen van een klant gelijk staat als een merk.

Nu even een korte herhaling.

We hebben het gehad over de reis van de klant die eigenlijk oneindig is.

We hebben het gehad over het feit dat u als ondernemer overal zichtbaar moet zijn voor uw klant.

We hebben het gehad over klanten die hun aankopen voor een groot gedeelte onbewust doen.

We hebben het gehad over beleving. De klant wil een leuke ervaring hebben.

We hebben het gehad over het nieuwe marketing woord ENGAGEMENT. Raak verloofd met je klant en belangrijker nog; blijf verloofd.

 

Voor u als ondernemer is het dus belangrijk om altijd zichtbaar te blijven, om uw klant een leuke beleving te geven en om je te gaan verloven met je klant en die verloving niet te verbreken.

Als u niet met deze kennis aan de slag gaat dan zou dat echt jammer zijn want het is een kwestie van tijd dat uw concurrenten dit wel gaan doen. Nu nog ben je ze voor.

Het hebben van een winkel is leuk maar niet als jij je klanten langs zien lopen met een tas van een ander. Als je eerlijk bent doet dat gewoon pijn.

Mis de boot niet en ga ermee aan de slag.

 

HOE BOOGLE UW OMZET VERHOOGT.

Hoe BOOGLE uw omzet gegarandeerd verhoogd gaan wij u hier niet verklappen, daarvoor maken wij een afspraak om u alles goed en duidelijk uit te leggen.

Voor een afspraak moet u de BOOGLE-PHONE bellen: 06-40055889

 

 â€‹

WIJ WERKEN UITSLUITEND OP AFSPRAAK.

WIJ KOMEN GRAAG BIJ U LANGS OM TE KUNNEN ZIEN HOE WIJ U KUNNEN HELPEN.

​

U KUNT ONS MAILEN VOOR EEN AFSPRAAK: INFO@DEVOSBEAUTY.COM

Hersenen.png
aankoop-funnell-300x246.jpg
Engine_Combo_Graphic.jpg
Retail richting 2030
INRetail.jpg
U weet nog niet precies wat u wilt
wat-wil-ik-voor-iedereen-die-niet-weet-w
Private label
Private label cosmetica DEVOS BEAUTY.jfi

Private label is marketing

" Niet anders durven zijn staat in reclame gelijk aan virtuele zelfmoord."

                                                                                                            William Bernbach

                      

​

bottom of page