top of page

RITINI PARFUM

 

Het verhaal achter RITINI Parfum

Ritini is een klein dorpje op een berg in Griekenland in de provincie Katerini, met 1138 inwoners gemeten in 2011. RITINI Parfum heeft hier verder niks mee te maken.

Ritini is een Oudgrieks woord voor hars en hars is een bestandsdeel waarmee men vroeger parfum maakte. In die tijd bestond parfum voornamelijk uit een crème of oliën.

De oud Grieken waren gek op parfum want zij waren ervan overtuigd dat de geur hen kracht gaf.

In de badhuiscultuur toentertijd brachten zij parfum aan op de borst voor de liefde en deden zij parfum op hun hoofd omdat ze dan beter konden denken. De meest kostbare parfum werd bewaard voor de voeten want de kracht van parfum zou dan in het lichaam naar boven stijgen.

Een leuk weetje misschien is dat het Griekse cosmetica bedrijf Korres drie geuren heeft nagemaakt zoals ze toen moeten hebben geroken.

RITINI parfum kwam in eerste instantie met 10 damesgeuren en 5 herengeuren op de markt. Iedere geur kreeg een oud Griekse hoofdletter, dat was heel leuk bedacht natuurlijk maar na een jaar had RITINI Parfum al meer dan 300 geuren en Oud Griekse alfabet bestaat maar uit 24 letters dus dat werd een probleem. Nu krijgen de geuren nummers mee.

 

Als we de eigenaresse vragen naar het ontstaan van de naam RITINI zegt ze;

 “Ritini betekent hars in het Grieks en dat is de reden waarom onze parfums deze naam dragen. Dit heeft alles te maken met de geschiedenis van parfum. Deze gaat heel ver terug in de tijd. Toen werd bijvoorbeeld door het verbranden van hout en hars parfum gebruikt om het eten lekkerder te maken.

In het oude Griekenland zijn veel overblijfselen gevonden van parfum en parfumflesjes. Hier werd parfum ook gebruikt voor de dagelijkse verzorging, zoals wij dat tegenwoordig nog steeds doen. Een belangrijk bestanddeel van parfum destijds was hars, verkregen o.a. uit de mastiekboom.”

Gelukkig komt dit aardig overeen met ons verhaal.

Het concept van RITINI is uniek.

Wat het zo uniek maakt is dat bij het ontwikkelen ervan, niet het product centraal stond maar u én uw klant.

Wij weten dat veel mensen hun eigen favoriete geur hebben en daar ook niet zo snel vanaf zullen stappen, tenzij die favoriete geur voor een veel lagere prijs is te krijgen.

Met RITINI wilden wij favoriete geuren maken tegen een veel lagere prijs maar deze moesten wel van een topkwaliteit zijn. Een goede kwalitatieve eau de parfum kun je alleen maar maken van kwalitatief hoogwaardige ingredienten en waar kun je die beter vandaan halen dan uit GRASSE.

Grasse is een stadje in Zuid Frankrijk wat gezien kan worden als het mekka van de parfumindustrie.

Het meest belangrijkste is gedaan, de favoriete eau de parfum van uw klant is gemaakt.

 

Nu moet het voor u ook leuk zijn om het te gaan verkopen aan uw klanten.

Wat het meest belangrijke hiervan is, is dat u zelf achter het product staat.

Onze mening is dat u niet zomaar achter RITINI Parfum gaat staan en terecht want wij nemen aan dat u alleen het beste aan uw klanten wil aanbieden. U kent uw klant immers ook het beste.

 

De geur die is ontwikkeld, dus die is klaar en die is goed maar met RITINI parfum heeft u heel veel vrijheid over hoe u de parfum wil gaan verkopen. Zo kunt u;

- uw eigen flesje kiezen,

- uw eigen dop en spray kiezen,

- u kunt kiezen of u het met of zonder doosje wilt verkopen,

- u kunt zelf het doosje kiezen,

- u kunt het kant en klaar aangeleverd krijgen maar

- u kunt ook kiezen om de flesjes zelf af te vullen,

- u kunt uw eigen logo of naam op het flesje krijgen,

- u kunt er leuke mindfulness teksten krijgen op het flesje, 

- u kunt ......

U heeft dus tal van mogelijkheden om er UW parfum van te maken, parfum waar u zelf achter staat.

Maar er is meer...

De parfumflesjes waar u uit kunt kiezen zijn allemaal hervulbaar. Dat is handig want zo kan een leeg flesje door u weer makkelijk gevuld worden. U zou uw klant bijvoorbeeld een korting kunnen geven maar u kunt ook statiegeld geven op het flesje. Het flesje even uitkoken, laten drogen en u kunt het weer vullen met een andere geur. Ook nog eens milieuvriendelijk.

Maar er is nog meer... 

Naast RITINI eau de parfum hebben wij ook geurstokjes. Deze hebben in meer dan 10 verschillende geuren en net als bij onze parfum blijven ook de geurstokjes lang te ruiken.

Voor de geurstokjes hebben we 4 verschillende potjes in verschillende maten.

Helemaal leuk is dat ook hierop je eigen logo opgezet kan worden.

 

Tot slot nog even een weetje: Wetenschappelijk is aangetoond dat wanneer een het winkel ruikt naar mandarijn of sinaasappel de klant 34% in de winkel blijft. Bij chocolade is dat 8%.

Crea kleur klein.jpg
3zw klein.jpg
20171119_161020.jpg
ritini banner boom.jpg
vb la vie geurstokjes.jpg
Alles over parfum
Olfactorische_pyramide.jpg
SPA Xperience
spa producten.jpg
MARA NATURALS
AmalijaLV_Mara-144_large.jpeg

Private label is marketing

"Herhaling is de kracht van reclame"   

                      "Marketing zorgt ervoor dat verkopen gemakkelijker en kopen aantrekkelijker wordt"

                                                                                                                     "Zonder marketing gebeurt er iets vreselijks: NIETS!"

bottom of page