top of page

Marketing

​

We beginnen met een citaat uit wikipedia.

"Tegenwoordig spelen in de meeste ontwikkelde economieën consumentenbehoeften een belangrijkere rol dan de aanwezigheid van surplus aanbod. Marketing is daarmee bij uitstek een discipline geworden waarbij het identificeren van behoeften centraal is komen te staan. Marketing als discipline steunt daarbij sterk op kennis ontwikkeld in andere vakgebieden zoals psychologiesociologie en economie".

​

Op school leerden wij dat marketing bestond uit de 5 P's.

- Plaats

- Product

- Prijs

- Promotie

- Personeel

​

Tegenwoordig kunnen er 2 P's aan toegevoegd worden namelijk;

- PC  (online marketing)

- Psychologie ( neuromarketing)

​

Om een marketingstrategie te gaan bepalen moet u eerst een doel stellen. Een onderneming zonder doel is als een schip zonder roer. Het schip vaart wel maar niemand weet waarheen.

​

HET BEPALEN VAN JE DOEL.

​

Er is een methode hoe u uw doelen kunt bepalen dat is de S.M.A.R.T. methode. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Is het dan belangrijk op om een doel te bepalen? Voor een onderneming zeker maar vaak ook persoonlijk. Als je geen doelen stelt dan verzand je al snel in een dagelijkse routine en dat wordt al vaak snel een sleur.  Veel (kleinere) ondernemers hebben wel doelen maar die doelen hebben ze in hun hoofd en zijn verder niet concreet gemaakt. Hierdoor loop je het risico dat er iets tussendoor komt en daardoor het doel niet wordt bereikt of later wordt bereikt of misschien wel helemaal vergeten.

​

S.M.A.R.T.

SPECIFIEK: Maak je doel concreet. Zorg dat je antwoord kunt geven op WIE, WAT, WAAR, WANNEER EN WAAROM en je moet er een getal aan kunnen koppelen. Een slecht voorbeeld is; Volgend jaar wil ik 10% meer klanten. Volgend jaar is te vrijblijvend. Als je twee maanden verder bent is volgend jaar ook twee maanden verder. 10% Procent meer klanten ten opzichte van vorig jaar of 2 jaar geleden? Het gebruik van percentages is zo wie zo af te raden want dan moet je steeds opzoek gaan. Beter is om te zeggen; Op 1 mei 2020 wil ik 100 klanten hebben die tenminste iedere 6 weken terugkomen.

Je kunt testen of je doel specifiek genoeg is door te proberen je doel op een andere manier op te vatten. Als dat kan is je doel nog niet specifiek genoeg. 

         

MEETBAAR: Je moet je doel kunnen meten. Dan pas weet je of jij je doel hebt bereikt.

​

ACCEPTABEL: Een doel moet acceptabel zijn. Acceptabel voor je klanten, medewerkers, de wet. Maar je kunt ook voor de A zeggen AANTREKKELIJK. Voor een aantrekkelijk doel zul je toch eerder een stapje extra doen.

​

REALISTISCH: Een doel met wel haalbaar zijn. Het moet ook weer niet te makkelijk zijn maar ook weer niet te moeilijk anders loop je het risico dat de ambitie wegebt om het te halen. Een slagingskans van 50% is al een mooi streven.

​

TIJDGEBONDEN: Wanneer begin je? Wanneer moet het doel gehaald zijn?

Deze link geeft je 3 tips om je doelen te halen. https://www.unlp.nl/blog/tips-smart-doelstelling

​

De SMART methode werkt het beste voor doelen die je wilt bereiken over 1 á 2 jaar. Een advies is om ook weekdoelen te maken om zo het uiteindelijke doel te bereiken.

 

JE HEBT JE DOEL BEPAALT.

Nu ga je kijken hoe jij je doel kan halen binnen de gestelde tijd. Welke middelen of personen heb je hiervoor nodig?  Zo kun je dus bekijken of private label ook inderdaad een middel is die je helpen om je doel te bereiken. Ik kan je bij voorbaat al wel zeggen dat private label ongeschikt is voor doelen op korte termijn.

​

WAAROM ZOU PRIVATE LABEL JE KUNNEN HELPEN?

Je eigen cosmetica merk zorgt voor klantenloyaliteit en zorgt voor naamsbekendheid. Dat zijn dingen waar jezelf ook wel kunt opkomen. Het is niet voor niks dat grote modehuizen met hun eigen merk cosmetica zijn begonnen terwijl ze eigenlijk kleding verkopen. Denk hierbij maar aan bekende modemerken als Chanel, Armani, Hugo Boss, Michael Kors, D & C, etc. Maar ook een Hema, H&M, Etos en noem maar op doen aan private label. De winstmarges zijn vaak hoger en ze zijn niet afhankelijk van een merk.

Private label cosmetica kan jou dus helpen met;

- Meer naamsbekendheid,

- Hogere klantenloyaliteit,

- Hogere winstmarge,

- Onafhankelijkheid.

Maar private label kan je ook helpen bij online marketing.

​

Het kan zijn dat u na het bepalen van uw doel erachter bent gekomen dat private label niet bij uw onderneming past. In dat geval kunnen wij u wellicht van dienst zijn met onze eigen merken.

Online marketing
online-marketing.jpg
Neuromarketing
Neuro.jpg
Marketing spreuken
spreuken-attention6.jpg

Private label is marketing

"Herhaling is de kracht van reclame"   

                      "Marketing zorgt ervoor dat verkopen gemakkelijker en kopen aantrekkelijker wordt"

                                                                                                                     "Zonder marketing gebeurt er iets vreselijks: NIETS!"

bottom of page