top of page

Handverzorging

Dat wij onze handen altijd goed willen verzorgen is vrij logisch. Het valt gelijk op als iemand vieze handen heeft maar voor jezelf is het ook niet prettig. Nu is het zo dat vrouwen ongeveer 10x per dag hun handen wassen en mannen gemiddeld iets minder namelijk 6x per dag. Maar is het wel zo verstandig om zo vaak je handen te wassen?


Met water en zeep verwijder je de natuurlijke beschermlaag op je handen en als je vaak je handen wast heeft de huid geen tijd om te herstellen. Het is dan ook verstandig om altijd een handcrème bij je te hebben. Breng deze aan gelijk na het handen wassen maar dat mag ook vaker. Een crème werkt namelijk hooguit een paar uur.


In de wintermaanden hebben je handen het nog zwaarder te verduren vanwege de kou, wind, regen en we douchen vaak ook nog eens warmer. Het is dan ook echt belangrijk op je handen goed te blijven insmeren.

Een goede handcrème zorgt dat je huid vocht vasthoud en als het ware een beschermlaagje aanbrengt op je huid die er voor zorgt dat er geen vocht verdampt.

Als je een goede handcrème wilt kopen let dan op dat de er één of meer van de volgende ingrediënten er in zitten;

Dimethicone, olive oil, paraffine, borage seed oil, , jojoba oil, squalene, safflower oil. Om vocht vast te houden zijn glycerine, panthenol, urea, sorbitol, , ceramides, en cholesterol hyaluronzuur, heel geschikt.

En zodra de zon weer gaat schijnen gebruik dan ook een spf 30 crème die je tegen de zon beschermt.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page