top of page

10 Gratis tips om je omzet te verhogen zonder investering.

Bijgewerkt op: 21 jan. 2019

Hallo en leuk dat je onze site bezoekt. De site die bedoeld is om je te helpen bij de problemen die jij als ondernemer tegenkomt. Eén van de grootste problemen van een ondernemer is dat je weet dat je omzet misloopt. Iedere onderneming loopt omzet dus jij als onderneming ook. Iedere klant die na een behandeling de deur uitgaat zonder een product te hebben gekocht is omzetverlies. Iedere bezoeker uit een modewinkel die de winkel verlaat zonder iets te hebben gekocht is omzetverlies.

Natuurlijk is het niet zo dat je aan iedere bezoeker van je winkel of salon een product kunt verkopen maar dat zou wel je uitgangspunt moeten zijn.

Iedereen kent Edwin van de Sar wel, de oud keeper van o.a. AJAX en het Nederlands. Na een wedstrijd werd hij geïnterviewd en hij baalde dat hij een penalty niet had tegen gehouden. De penalty was mooi ingeschoten en de interviewer zei ook tegen hem dat die bal onhoudbaar was." Iedere bal is te houden. Hoe goed hij ook is ingeschoten. Als ik op de juiste plek had gestaan had ik hem gepakt."

Bij verkoop is het niet anders. Als je de juist snaar weet te raken bij je klant dan verkoop je.


Ik ga jullie enkele tips vertellen die je omzet moeten verhogen zonder ervoor te moeten investeren. Dat moet als muziek in de oren klinken voor iedere ondernemer. Deze tips komen uit de neuromarketing en dus wetenschappelijk bewezen. Ik ga jullie de komende periode veel meer vertellen over neuromarketing. Misschien klinkt het een beetje saai, neuromarketing maar het wordt een stuk minder saai als het jullie omzet geeft.


Wil je op de hoogte blijven van de blogs? Schrijf je dan in en zo mis je niks. Ook geen omzet ;-)


DEVOS BEAUTY richt zicht voornamelijk op de Mode & Beauty branche en ondanks dat in mijn ogen dit twee verschillende bedrijfstakken zijn, zou het wel één branche moeten zijn maar wat ik zeggen wilde is dat niet alle tips voor iedere ondernemer van jullie toepasbaar is daarom dat ik de soort onderneming erbij heb gezet.


Verkoop tips uit de Neuromarketing

1- Mannenmodewinkel

Blouses of truien die netjes opgevouwen liggen op bijvoorbeeld op een toonbank worden door mannen niet snel gepakt omdat ze het nooit meer zo netjes opgevouwen terug kunnen leggen. Wij mannen durven daarom niet snel een blouse of trui te pakken.

Dus leg de blouses en truien op de toonbank zo neer zoals een man dat ook zou hebben gedaan. Een trui gewoon dubbelgevouwen bijvoorbeeld.

Blouses en truien zullen 68% meer worden gepakt.

De verkoop stijgt met 44%


2- Salon of winkel.

Maak gebruik van losstaande verkoopdisplays, die trekken meer aandacht.

Door middel van Eye-tracking is aangetoond dat losse displays veel meer aandacht trekt.

Heb je een nieuw product, bijvoorbeeld parfum, zet ze dan in een losstaande display.


3- Salons in mindere mate – winkel

Nieuwe producten zijn het bloed van de winkel. Klanten komen terug voor nieuwe producten. Laat deze dan ook extra opvallen

Voor modewinkels bijvoorbeeld, geef 3 x per dag een modeshow. Volgens onderzoek stijgt de omzet met 30%


4- !!! NEURO-NONSENS. Brainscans kunnen je gedachten en emoties lezen


5- Salon – winkel.

Een kaassandwich zorgt voor blijde beslissingen. Dit heeft te maken met een stofje in onze hersenen wat heet tryptofaan. Een klant zal blijer zijn met haar aankoop als het tryptofaan gehalte hoog is. Tryptofaan zit ook in chocolade. Een blije klant komt ook eerder terug, denkt vaker aan je en zal jou eerder aanraden bij anderen. Misschien een idee om een schaal met kaassandwiches, kaasblokjes en of chocolade neer te leggen.


6- Salon – winkel.

Less is more. Als een klant te veel keuze mogelijkheden heeft, zal ze niks kiezen.

Laat een klant kiezen uit 3 mogelijkheden en vertel erbij wat jij zou aanraden.


7- Salon – winkel.

‘Anchoring effect’. Letterlijk betekent dit zoiets van verbindt er iets aan.

Stel je zoekt op het internet naar een hotel en je twijfelt tussen 2 hotels maar het ene hotel biedt jou een gratis kop koffie aan bij een overnachting. Welk hotel zou jij kiezen?

Je kunt op deze manier je klant een richting geven. Een product met een hogere marge of een product waar jij van af wilt zou je iets aan kunnen koppelen, een nagellakje bijvoorbeeld.


8- Salon – winkel.

Producten prijzen. De kans is groot dat jullie producten hebben geprijsd voor € 9,95 i.p.v.

€ 10,00 maar is dat ook verstandig?

Een reeks bevindingen werpen licht op deze eeuwenoude vraag. Het blijkt dat afgeronde bedragen vaak het beste werken bij emotionele beslissingen en complexere bedragen beter werken bij wanneer het logische brein is ingeschakeld. Dit komt omdat complexe getallen het brein harder laten werken, misschien om te overtuigen dat het complex geprijsde product de meer logische beslissing is.


9- Salon - winkel.

Wij maken onze beslissingen met ons primitieve brein, met ons onbewuste brein. Dit gedeelte van de brein is eigenlijk heel dom maar ook heel snel.

Als een klant een winkel in loopt heeft zij binnen 5 tot 7 seconden besloten dat ze hier niks koopt.

Die eerste stappen zijn dus heel belangrijk. Als je dit nu weet laat het dan bij de ingang van je winkel of salon lekker ruiken. Zo wie zo is geur heel belangrijk maar daar kom ik een andere keer wel op terug.


10- Salon-winkel.

Vrouwen gebruiken 3x zoveel woorden als een man dat doet. Ben je een man en wil je iets verkopen aan een vrouw, gebruik dan 3x meer woorden dan je gebruikelijk doet. Ben je een vrouw en wil je iets verkopen aan een man, praat dan minder. Persoonlijk zou ik dat ook prettig vinden als er niks verkocht hoeft te worden ;-)


11- Salon-winkel.

Vergeet je niet in te schrijven ;-)


Oh ja, in het blokje neuromarketing op onze website ga ik uitleggen hoe het allemaal in elkaar zit. Kan interessant zijn voor je.134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verkoop Tips & Tricks

- Verhoog je omzet door het aantal financiële transacties te verminderen. De wetenschap heeft aangetoond dat geld uitgeven de insula, het pijncentrum in hersenen activeert. Financieel verlies of de ka

Comments


bottom of page